Payroll.

What’s in a name? Als je denkt dat payrolling alleen om salarisadministratie gaat, lees dan vooral even door. Want payrolling houdt veel meer in dan dat.
Payroll.

Wat is payroll?

Bij payroll besteed je als ondernemer de verplichtingen van het werkgeverschap uit. Wij nemen je volledige personeelszaken uit handen en worden juridisch werkgever van de medewerker. Jij verzorgt zelf de werving en daarna gaan wij aan de slag. Van contracten tot doorbetaling tijdens ziekte en de gehele salarisadministratie. Als we zeggen dat we alles doen, doen we ook echt álles. Zo loop jij minder werkgeversrisico’s, voor een eerlijk all-in uurtarief.

Verschil payroll en uitzenden

Payroll en uitzenden lijken misschien hetzelfde, maar er zijn duidelijke verschillen tussen deze diensten. Bij uitzenden nemen wij de werving en selectie van jouw medewerker(s) voor onze rekening. De gekozen medewerkers komen bij ons in dienst en wij volgen het cao voor uitzendkrachten.

Bij payrolling doe je zelf de werving en selectie en besteed je juist het juridisch werkgeverschap aan ons uit. Je kiest er dus voor om de medewerker in dienst te nemen, maar je hoeft je geen zorgen te maken over personeelszaken en -administratie. Zelf blijf je verantwoordelijk voor het dagelijkse toezicht en bijvoorbeeld de functionerings- en beoordelingsgesprekken. Op de werkvloer is er daarom geen onderscheid tussen eigen medewerkers en payrollmedewerkers.

Wil je meer lezen over het verschil tussen payroll en uitzenden voor ondernemers en medewerkers? Lees dan onze blog hierover!

Wat zijn de voordelen van payroll?

Bruuk als jouw Payroll specialist

Bruuk is een full service HR partner voor ondernemers. We zijn specialisten in payroll, uitzenden en het verzorgen van de backoffice voor intermediairs.

Payroll via Bruuk betekent duidelijkheid voor de werknemer en voor jou, geen financiële en arbeidsrechtelijke risico’s én een partner om mee te sparren. Want advies, dat krijg je er gewoon bij: gratis, voor niks en zelfs soms ongevraagd. De enige administratie die jij nog hoeft te doen, is de gewerkte uren doorgeven in ons online portaal.

Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)

Sinds 2020 is de WAB-regeling (Wet Arbeidsmarkt in Balans) van kracht. Met ons NEN-certificaat laten wij zien dat we volgens deze regeling werken. Dit houdt in dat we onze belasting netjes betalen en altijd het cao van jouw sector volgen. Bijvoorbeeld met drie contracten in drie jaar voor de werknemer. En een adequaat pensioen dat wij met zorg hebben uitgezocht. Zo heeft iedereen in jouw team dezelfde voorwaarden en sta jij garant voor goed werkgeverschap.

Meer weten?

We leren je graag kennen. Om erachter te komen wat wij voor je kunnen doen. Heb je vragen of wil je wat aan ons kwijt?