Contractvormen.

Al die verschillende soorten contracten, we snappen dat het veel info is. Op deze pagina leggen we alles kort, maar krachtig uit. Daarna toch nog een vraag? No worries, bel ons en Keesjan, Maureen of Sjaan beantwoordt al je vragen!

Contractvormen.

Ga je bij één van onze opdrachtgevers aan de slag? Dan allereerst: gefeliciteerd met je nieuwe baan! Van ons krijg je je arbeidsovereenkomst en Bruuk wordt daarmee jouw werkgever. De dagelijkse leiding, die ligt in handen van je opdrachtgever. Voor meerdere ondernemers werken mag altijd, je zit dus nooit vast aan één opdrachtgever. Tot zover de introductie, nu duiken we verder in de verschillende contractvormen.

Payroll overeenkomst.

Na je geslaagde sollicitatiegesprekken met de opdrachtgever, heeft hij/zij ons de opdracht gegeven om jou te gaan verlonen. Wij worden formeel gezien jouw juridisch werkgever. Dat klinkt heel chique, maar jij merkt daar zelf niets van. Je nieuwe opdrachtgever houdt namelijk de dagelijkse leiding. Dus komt er slechte koffie uit de koffiemachine? Dan moet je toch écht bij je opdrachtgever zijn.

Je werkt met een payroll overeenkomst trouwens exclusief voor de opdrachtgever, tenzij jullie samen overeen komen dat je bij een andere opdrachtgever aan de slag mag gaan.

Eén Team.

Jij, opdrachtgever en wij. Dit is de enige driehoeksverhouding waar je wel iets mee te maken wilt hebben. Want jij werkt hard en dus verdien je waar je recht op hebt. Op tijd en zonder gedoe.

Even samengevat.

Uitzendovereenkomst.

Gesolliciteerd op één van onze vacatures? Heb je met ons je gesprek gehad? Dan zijn wij betrokken bij de werving & selectie of hebben wij een andere nadrukkelijke bemiddelingsrol. Wat dat voor jou betekent? Je ontvangt van ons een uitzendovereenkomst bestaande uit fase 1-2, fase 3 en fase 4.

 • Dit contract duurt maximaal 52 weken.
 • De arbeidsduur en dus de einddatum van je contract bespreken we met jou.
 • Je bouwt vanaf je eerste werkdag pensioen op, als je 18 jaar of ouder bent.
 • Wij zijn je werkgever, dus als je bij ons voor meerdere opdrachtgevers werkt,
  hoef je niet meer belastinggeld te betalen. Leuker kunnen we het niet maken,
  wel makkelijker.
 • Vervalt de opdracht? Dan zoeken wij weer een nieuwe leuke baan voor je!

Werk je al langer dan 52 weken via ons, of heb je via verschillende uitzendbureaus bij dezelfde opdrachtgever gewerkt? Dan ga je over naar Fase B. Klinkt leuk toch? In de praktijk houdt dit het volgende in:

 • We bieden je in deze fase maximaal zes contracten in drie jaar aan.
 • Ook hier bespreken we duidelijk hoe lang je contract duurt.
 • Het voordeel aan fase B: je hebt nu ook recht op een vast aantal uren en bent daarmee verzekerd van salarisdoorbetaling.
 • We bespreken persoonlijk met jou de mogelijkheden. Mocht de opdracht vervallen, dan zoeken we samen in overleg een passende nieuwe baan.

Fase C, dat kunnen we ook wel ‘vaste verkering’ noemen. We zijn aan elkaar verbonden, we zijn blij met elkaar en gaan er een nóg leukere tijd van maken!

 • Je ontvangt na Fase A en B een contract voor onbepaalde tijd.
 • In de meeste gevallen werk je nog steeds voor dezelfde opdrachtgever met de zekerheid van vaste uren.
 • Je hebt periodiek een evaluatiegesprek met je leidinggevende en je vaste contactpersoon bij Bruuk.
 • We blijven graag samen, ook als deze opdracht vervalt. Dus zoeken we in dat geval gewoon een nieuwe baan voor je!
 • Met trainingen en opleidingen brengen we jouw carrière naar een nóg hoger level.

Klaar om aan de slag te gaan?

Bekijk hier onze vacatures of schrijf je in voor onze jobalert.