Waarom eennet opgemaakt CV ervoor zorgt dat je eerder een baan hebt (+ ons gratis CV template voor jou!)

In jouw CV, oftewel een curriculum vitae, benoem je alle opleidingen en werkervaring die je hebt. Het is eigenlijk een korte omschrijving van wie je bent en wat je gedaan hebt.. Een net CV is belangrijk in je sollicitatieproces. Waarom? Dat leggen we je graag uit!
Waarom een net opgemaakt CV ervoor zorgt dat je eerder een baan hebt (+ ons gratis CV template voor jou!)
Vacature mailing-2
Weet jij niet zo goed hoe je een CV moet opstellen of hoe je een net CV maakt? Wij hebben sinds kort een gratis CV template, speciaal voor jou! Je vult je gegevens, opleiding en werkervaring in, voegt een foto van jezelf toe en wij maken hier een mooi CV van. Probeer het uit en ontvang het CV na een paar minuten in je mailbox!

1. Je CV is hét visitekaartje

Een CV is vaak het eerste dat een werkgever van je ziet. Het is de eerste indruk die je maakt en voor deze eerste indruk heeft je nieuwe werkgever maar 30 seconden nodig. In deze 30 seconden wil je zo interessant en overtuigend mogelijk overkomen. Wanneer je CV netjes is ingedeeld en alle informatie duidelijk te zien en te vinden is, geeft dit een goede eerste indruk. De werkgever ziet wie je bent, wat je hebt gedaan en wat je vaardigheden zijn. Hoe je CV eruit ziet zegt wat over hoe je te werk gaat en dit is erg belangrijk voor je nieuwe werkgever!

2. Laat jouw persoonlijkheid zien

Een CV laat zien wie je bent en vooral hoe je bent. Waar jouw sterke kanten liggen en wat je nog moet ontwikkelen.Dit zijn allemaal interessante onderwerpen voor een nieuwe werkgever en geven inzicht in jouw karakter. Er is een grote kans dat een werkgever zijn keuze om jou aan te nemen baseert op jouw eigenschappen. Som dus niet alleen je opleidingen en werkervaring op, maar voeg ook je hobbies en sterke eigenschappen toe. Daarnaast is het voor een werkgever soms handig om te weten welke talen je spreekt.

3. Een foto zegt meer dan 1000 woorden

Niet alleen tekst laten zien wie je bent. Ze zeggen weleens dat een foto meer zegt dan duizend woorden. Door een foto van jezelf toe te voegen aan je CV, zorg je ervoor dat je toekomstige werkgever onbewust meteen een persoonlijke connectie met je aangaat. Het zorgt voor vertrouwen. Daarnaast herkent de werkgever je direct wanneer je langskomt voor een sollicitatiegesprek. Wel zo fijn en handig!

4. Zorgt voor gespreksstof

Een mooi samengesteld CV geeft niet alleen een goede eerste indruk, het geeft ook gespreksstof voor tijdens het sollicitatiegesprek. Misschien zijn er wel punten waar de werkgever wat vragen over heeft of die hij/zij heel interessant vindt en meer over wil weten. Een net opgemaakt CV geeft de werkgever daarnaast de mogelijkheid om in te spelen op jouw creativiteit. 

Kortom, genoeg redenen om wat meer tijd te besteden aan je CV zodat deze er mooi en overzichtelijk uitziet. Kun je hierbij wat hulp gebruiken? Probeer dan gratis ons CV template en ontvang binnen enkele minuten een mooi CV in je mailbox!

Geschreven door Benthe Deyl, 9 februari 2023

Meer weten?

We leren je graag kennen. Om erachter te komen wat wij voor je kunnen doen. Heb je vragen of wil je wat aan ons kwijt?