Door Benthe Deyl, 24 april 2023

BLOG | Payroll, wat is het en wat levert het jou op?

Het antwoord op de vraag wat payroll jou als ondernemer kan opleveren is simpelweg; heel veel voordelen! Voordelen waardoor jij onder andere tijd bespaart of risico’s vermijdt. In deze blog bespreken we de voordelen van payroll. Maar voordat we daarmee beginnen, leggen we eerst kort uit wat payroll precies inhoudt. Benieuwd? Lees snel verder!

Wat is payroll?

Bij payroll besteed je als ondernemer de verplichtingen van het werkgeverschap uit. Een payrollbureau als Bruuk neemt je volledige personeelszaken uit handen en wordt de juridisch werkgever van de medewerker. Jij verzorgt zelf de werving en daarna gaan wij aan de slag. Van contracten tot doorbetaling tijdens ziekte en de gehele salarisadministratie. Als we zeggen dat we alles doen, doen we ook echt álles. Zo loop jij minder werkgeversrisico’s, voor een eerlijk all-in uurtarief.

Wil je graag nog wat meer lezen over payroll? Hier leggen we je alles uit over wat payroll precies inhoudt en hoe het in zijn werk gaat.

Wat levert payroll ondernemers op?

  1. Tijd voor andere zaken

Wanneer je voor payroll kiest, worden al je complexe administratieve zaken over personeel overgenomen door een payrollbureau. Dit betekent dat jij geen tijd meer kwijt bent aan het uitzoeken van en werken aan de administratie voor jouw personeel. Ook fijn, een payrollbureau doet iedere dag niets anders dan personeelsadministratie, dus je kunt erop vertrouwen dat zij alle ins en outs kennen.  En zo houd jij tijd over voor andere belangrijke zaken in je onderneming!

2. Minder risico’s in jouw ondernemerschap

Als ondernemer krijg je met allerlei verschillende risico’s te maken. Hoe fijn zou het zijn als je jouw risico’s tot een minimum kunt beperken? Door voor payroll te kiezen, vermijd je de risico’s van bijvoorbeeld ziekteverzuim of arbeidsongeschiktheid van je personeel die je door moet betalen. Dit risico ligt namelijk bij het payrollbureau, de juridisch werkgever van jouw medewerker. De loonkosten die jij per medewerker per uur aan het payrollbureau betaalt blijven hierbij voor jou gewoon hetzelfde en er is dus geen sprake van plotselinge extra kosten.

3. Alles op orde

Eén van de taken van het payrollbureau is ervoor zorgen dat de salarisbetaling voor jouw medewerkers altijd op tijd is en altijd klopt. Dit is namelijk één van de redenen waarom jij uiteindelijk voor payroll kiest, zodat deze zaken goed geregeld zijn. Je kunt er dus vanuit gaan dat jouw personeel hun salaris altijd op tijd krijgt en dat dit altijd correct is. En als medewerkers vragen hebben, niet alleen over salaris, maar ook over verlof of vakantiedagen, kunnen ze altijd bij jouw payrollbureau terecht. Fijn, toch?!

Ervaringen van onze klanten

Een aantal van onze payroll-klanten heeft al eens zelf verteld wat payroll hen nou precies oplevert. Lees bijvoorbeeld het verhaal van Armand van Plasman of Charley van verhuurbedrijf Charley’s en ontdek of hun voordelen ook in jouw situatie toepasbaar zijn.

Wil jij meer weten over wat payroll jou precies te bieden heeft in jouw situatie en hoe dit alles in zijn werk gaat? Neem dan vooral contact met ons op!