Door Benthe Deyl, 16 december 2022

BLOG | Welke vacature past bij mij? Drie tips!

Je bent op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar kan niet kiezen welke vacature het beste bij jou past. Er is veel werk in allerlei verschillende branches, maar hoe kom je erachter op welke vacature jij eigenlijk het beste kunt solliciteren? Je wilt tenslotte veel leren, jezelf kunnen ontwikkelen en met plezier naar je werk kunnen gaan. Wij geven je drie goede tips voor het vinden van een passende vacature!

Heb je na deze tips nog steeds moeite met het vinden van een passende vacature? Wij helpen je maar al te graag met het vinden van de juiste baan wanneer je hier zelf niet uitkomt. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem gerust contact met ons op, vinden we leuk. 😊

1. Stel je eigen kwaliteiten vast

Het is belangrijk dat jij weet wat je te bieden hebt wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging. Voor iedere functie zijn weer andere kwaliteiten en vaardigheden nodig. Wanneer jij voor jezelf bepaalt welke kwaliteiten en vaardigheden jij hebt, kan je een verdeling maken in welke functies wel en niet bij jou zouden passen. En een goede motivatiebrief schrijf je ook veel makkelijker als je weet waar je goed in bent. Wil je meer weten over hoe je een goede motivatiebrief schrijft? Lees onze blog hierover!

2. Kies een werkomgeving die bij je past

Wanneer je op zoek bent naar werk is het belangrijk om niet alleen naar de eigenschappen van de functie zelf te kijken, maar ook naar de werkomgeving. Je wil namelijk wel ergens terecht komen waar je je op je gemak voelt. Bedenk van tevoren goed in wat voor organisatie of omgeving je zou willen werken: klein of groot, nationaal of internationaal, informeel of formeel, enzovoort. Bekijk bijvoorbeeld ook de website of het Instagram account van het bedrijf waar de vacature van is, daar kun je veel informatie uithalen. En je mag natuurlijk ook altijd vragen stellen over de werkomgeving tijdens jouw sollicitatiegesprek!

3. De ervaringen van anderen

Twijfel je tussen een aantal functies? Kijk dan naar de ervaringen van een ander. Echte verhalen van medewerkers die een soortgelijke functie gehad hebben kunnen jou inspireren en motiveren, of juist demotiveren, om een bepaalde functie te kiezen. Soms staan deze ervaringen op de website en social media kanalen van bedrijven. Of misschien ken je wel iemand die een soortgelijke functie heeft. Het is nuttig om te lezen wat voor ervaringen andere medewerkers met bepaalde functies hebben ondervonden om te ontdekken of dit bij jou past. Lees hier ervaringen van medewerkers in verschillende branches als schoonmaak, hovenier of in de horeca.