Hoe zorg je ervoor dat jouw CV eruit springt?

Druk bezig met solliciteren? Je zult vast al een CV hebben waar alle belangrijke informatie in staat die jouw toekomstige werkgever moet weten. Nog niet? Bekijk dan eerst onze vorige blog met 5 tips voor een sterk CV.

CV, check! Nu is het belangrijk dat je ook echt wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Veel CV’s belanden helaas op de grote stapel bij een recruiter, ondernemer of HR-verantwoordelijke blijven liggen. Hoe zorg jij er nou voor dat je eruit springt? Wij zetten de beste tips voor je op een rijtje.

1. Nabellen na het opsturen van je CV

Nadat jij je CV hebt opgestuurd is het handig om de recruiter/het bedrijf even te bellen om te checken of zij jouw sollicitatie goed hebben ontvangen. Op deze manier zorg je er ook voor dat de verantwoordelijke voor de sollicitaties jouw stem heeft gehoord en heb je net even een streepje voor op de andere sollicitanten die hij/zij alleen op papier heeft gezien.

2. Maak je CV/motivatie passend bij de vacature

Gebruik bijvoorbeeld de huisstijlkleuren van het bedrijf waar jij solliciteert in de opmaak van jouw CV/motivatiebrief. Hierdoor ziet het bedrijf dat jij er veel moeite voor doet!

Sinds kort hebben wij een Bruuk CV template waarin je alleen maar al je gegevens, werkervaringen en opleidingen hoeft in te vullen. Vervolgens ontvang je binnen een paar minuten jouw opgemaakte CV in je mailbox. Ideaal toch, probeer het nu gratis!

3. Maak een videoboodschap

Solliciteer jij op een creatieve functie? Of wil je lekker opvallen? Doe dan eens iets anders dan een geschreven motivatiebrief en maak een korte videoboodschap of korte presentatie van jezelf. Veel pakkender dan een standaard motivatiebrief!

4. Verstuur je CV niet alleen per mail…

Verstuur hem ook fysiek door middel van een postkaart, in de vorm van een poster, bedrukt op een fototaart of op het omhulsel van een chocoladereep. Het meesturen van een presentje doet het ook altijd goed!

Kortom, de boodschap zorgt ervoor dat je uniek bent! Verras diegene bij wie je solliciteert en zorg dat ze jou niet zomaar vergeten.