5 tips voor een sterk CV

Een CV, wat een afkorting is voor het ingewikkelde Curriculum Vitae, is natuurlijk een must bij het solliciteren voor een nieuwe baan. Jouw CV is de eerste indruk die je maakt bij een sollicitatie. Maar, wat is nou echt belangrijk is om te vermelden op je CV? En hoe zorg je ervoor dat jouw CV opvalt bij je (hopelijk) nieuwe werkgever?

Laten wij nou net de belangrijkste tips voor een sterk CV op een rijtje hebben gezet!

1. Zorg ervoor dat alle relevante informatie erop staat

Logisch natuurlijk, maar erg belangrijk om als eerste tip te benoemen: zorg ervoor dat alle relevante informatie vermeld wordt op je CV. Denk hierbij niet alleen aan werkervaring en opleidingen, maar ook aan je contactgegevens. Zo zorg je ervoor dat de HR-verantwoordelijke jou gemakkelijk kan bereiken na het zien van je CV.

2. Zet je meest recente werkervaring bovenaan

Zet jouw meest recente werkervaring en opleidingen bovenaan. Dit gaat vaker mis dan je denkt! Het gebeurt geregeld dat mensen van oud naar nieuw werken en hun eerste baantje bovenaan op hun CV zetten. Maar het is juist zo belangrijk dat die meest recente werkervaring en opleidingen gelijk opvallen! Van nieuw naar oud dus! 😉

3. Licht je werkervaring puntsgewijs toe

HR managers en recruiters willen praktische voorbeelden. Daarom is het belangrijk om je werkervaring niet alleen op te sommen, maar ook toe te lichten. Vertel niet alleen waar je hebt gewerkt, maar geef ook een korte beschrijving van jouw verantwoordelijkheden daar.

4. Voeg een foto toe aan je CV

Als vierde tip een hele belangrijke: voeg altijd een foto toe aan je CV! Dit maakt jouw CV een stuk persoonlijker en hiermee val je gelijk een stuk meer op. En nee, ga dan niet voor een vakantie kiekje, maar zorg voor een representatieve foto. Een foto waarop jouw gezicht goed te zien is en die goed weerspiegelt wie jij bent.

5. Val op

In die grote stapel CV’s wil jij natuurlijk wel opvallen. Zorg er dus voor dat jouw CV de aandacht trekt. Naast je foto, relevante werkervaring en opleidingen, spring jij eruit door de vormgeving van je CV. Gebruik bijvoorbeeld een leuk template in Canva. Zo val je lekker op! En geen zorgen als jij niet beschikt over de nodige design skills, met Canva kan echt iedereen een tof CV opmaken.

Al deze stappen doorlopen? Check dan nog even of er geen foutjes in je CV staan. Het zou zonde zijn als je CV na al die moeite toch slordig overkomt 😉 Succes!

P.S Sinds kort hebben wij een Bruuk CV template waarin je alleen maar al je gegevens, werkervaringen en opleidingen hoeft in te vullen. Vervolgens ontvang je binnen een paar minuten jouw opgemaakte CV in je mailbox. Ideaal toch, probeer het nu gratis!