Door Benthe Deyl, 7 april 2023

BLOG | Hoe vind je goed personeel in deze krappe arbeidsmarkt? Nog meer tips!

Je hoort het overal om je heen en het is nog steeds één van de grootste huidige uitdagingen: het werven van nieuw personeel. Als uitzendbureau houden we ons hier elke dag mee bezig. 

Een tijd geleden hebben we hier al een blog over geplaatst met verschillende tips voor het werven van personeel, inmiddels hebben we nog een aantal goede tips voor je op een rijtje gezet want we delen onze geheimen graag met jou!  Lees snel verder voor de vier tips.

1. Plaats een open vacature

Een makkelijke manier om aan goed personeel te komen is door een open sollicitatie op jouw website te plaatsen. Een open sollicitatie zorgt ervoor dat je als organisatie altijd open staat voor nieuwe sollicitaties, ook wanneer je niet actief op zoek bent naar nieuwe medewerkers. Wanneer je vervolgens wél een open functie hebt, ligt er al een stapel met interessante potentiële medewerkers voor jouw bedrijf. 


Wil jij ervoor zorgen dat jouw vacature niet alleen op jouw site online komt, maar een groter bereik heeft? Dan kun je er ook voor kiezen om de vacature op de website van een uitzendbureau te plaatsen, zoals de website van Bruuk! Wij zoeken dan met jou mee naar nieuwe medewerkers!

2. Wacht niet te lang met de uitnodiging voor een sollicitatiegesprek

Op het moment dat er sollicitanten hebben geantwoord op jouw vacature is het belangrijk dat je hier direct op inspeelt. De kans is namelijk groot dat de sollicitant meerdere sollicitaties heeft openstaan. Wanneer je wacht met het uitnodigen van de sollicitant voor een sollicitatiegesprek, is de kans groot dat de sollicitant in de tussentijd al een ander sollicitatiegesprek heeft. Misschien bevalt dit sollicitatiegesprek erg goed en heeft de sollicitant hierna geen behoefte meer aan een sollicitatiegesprek met jou. Zorg ervoor dat de sollicitant voor jou kiest en onderneem direct actie!

3. Maak van het sollicitatiegesprek een feestje!

Een sollicitatieproces bestaat meestal uit het insturen van een CV en motivatiebrief en vervolgens een sollicitatiegesprek. In zo’n standaard sollicitatieproces is het leuk om je als organisatie te onderscheiden van andere organisaties. Door een ander soort sollicitatieproces te hebben, zorg je ervoor dat je opvalt. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een open dag, inloop of rondleiding te organiseren waarbij je sollicitanten direct fysiek kunt leren kennen en de sollicitanten ook gelijk een gevoel krijgen bij jouw organisatie. Op deze manier gaat het werven van passende en juiste mensen ook nog eens sneller, want je voelt gelijk of je een fysieke klik hebt met een sollicitant. Door de open dag, inloop of rondleiding als een echt feestje te organiseren, zorg je ervoor dat de sollicitant zich sneller thuis voelt en bij jouw organisatie wilt komen werken.

Kom je er echt niet uit? Kijk dan een keer naar uitzendbureaus, die van jouw uitdaging hun dagelijkse bezigheid hebben gemaakt. Ben jij benieuwd wat wij als uitzendbureau voor jou kunnen betekenen? Neem vooral eens contact op en dan bespreken we de mogelijkheden! 

Hopelijk helpen deze tips jou om passende medewerkers te vinden voor jouw functie, heb je nog vragen? Geen probleem! Je kunt ons altijd mailen of bellen, wij zijn van maandag tot vrijdag van 09:00-17:00 bereikbaar. Bereik ons via 070-7370483 of info@bruukhrm.nl