Door Benthe Deyl, 8 april 2024

BLOG | Bijscholen: Wat is het en wat betekent het voor jou?

Bij Bruuk geloven we in kansen. Kansen om te groeien, te veranderen en jouw droomcarrière na te jagen. Een van de meest voorkomende manieren om te ontdekken wat jouw droombaan, is door een bijscholingstraject. In deze blog nemen we je mee in de keuze voor bijscholing en laten we je zien waarom het een gamechanger kan zijn voor jouw loopbaan.

Wat is bijscholing?

Laten we beginnen bij het begin. Bijscholen is het proces waarbij je jouw huidige vaardigheden ontwikkelt of nieuwe vaardigheden aanleert om met jouw carrière een andere richting in te slaan. Het is een avontuur en een kans om iets compleet nieuws te ontdekken en nieuwe dingen te leren.

Waarom zou je bijscholing overwegen?

Wanneer jij op zoek bent naar iets vernieuwends maar niet goed weet hoe, kan bijscholing jou daarbij helpen. Bijscholen kan jou daarnaast in sommige situaties ook meer bieden. Door je om te scholen kan je bijvoorbeeld;

  1. Nieuwe industrieën betreden: Sommige industrieën groeien en hebben mensen met specifieke vaardigheden en kwaliteiten nodig. Door je om te scholen kan je deze nieuwe of groeiende industrieën betreden en wordt de deur geopend naar nieuwe groeisectoren.
  2. Werkzekerheid verhogen: In een snel veranderende arbeidsmarkt geeft het bezitten van nieuwe vaardigheden jou meer zekerheid. Met meerdere vaardigheden kan jij namelijk uiteindelijk meerdere kanten op.
  3. Jouw salaris verbeteren: Nieuwe vaardigheden betekent ook dat je in aanmerking kan komen voor beter betaalde functies. Dit kan jouw salaris verbeteren en een grote impact hebben op jouw financiën.

Hoe pak je bijscholing aan?

Nu duidelijk is waarom omscholen iets interessants is om over na te denken, leggen wij graag uit hoe jij bijscholing aan zou kunnen pakken!

  1. Identificeer je passie: Bedenk goed wat je echt interesseert en waar jouw passie ligt. Na de bijscholing is het tijd om te doen waar je van houdt!
  2. Voer marktonderzoek uit: Ontdek welke functies en vaardigheden op dit moment populair zijn op de arbeidsmarkt. Kijk goed wat het aanbod is voor deze functies en ook naar het toekomstbeeld hiervan. Richt je op sectoren met veel mogelijkheden en arbeidskansen.
  3. Begin door zelf te leren: Heb jij ontdekt welke richting je op wil? Schrijf je in voor cursussen, trainingen of educatieve programma’s om de benodigde vaardigheden te leren. Je kunt bijvoorbeeld ook online leren op je eigen tempo.
  4. Zet je netwerk in: Naast jouw zelfstudie is het interessant om ook om je heen kennis op te doen over de gekozen vaardigheden of sector. Praat met professionals in jouw gewenste vakgebied. Zij kunnen jou waardevol advies geven en inzichten met je delen. Je kunt ze vinden via bijvoorbeeld Linkedin, evenementen of door in jouw eigen omgeving rond te vragen.

Waarom kiezen voor bijscholing met Bruuk?

Bruuk werkt voor jou. Bijscholing kan ervoor zorgen dat jij jouw droombaan vindt en dat is ons doel! Ben jij klaar voor een nieuwe carrière of wil je na deze blog meer informatie over bijscholing? Neem contact met ons op! Dan gaan wij samen op zoek naar jouw droombaan!