Door Benthe Deyl, 21 februari 2023

BLOG | Waarom personeel werven via een uitzendbureau?

Is het werven van personeel niet jouw favoriete bezigheid en houd je je liever bezig met andere werkzaamheden binnen jouw organisatie? Dan is het ideaal om dit uit handen te geven aan een uitzendbureau. Het werven van personeel via een uitzendbureau heeft verschillende voordelen, benieuwd? Lees snel verder!

1. Tijd voor andere dingen

Als ondernemer ben je al druk genoeg met van alles en nog wat. Wanneer je merkt dat je personeelstekort hebt, is het eigenlijk al te laat. En wil je het liefst dat vandaag al een nieuwe medewerker start. Een uitzendbureau staat direct in de startblokken als jij een aanvraag indient voor een nieuwe medewerker. Werving kost veel tijd: werven, sollicitatiegesprekken, selecteren, contact met de medewerker en natuurlijk de benodigde administratie. Hoe fijn als jij die waardevolle tijd kunt investeren in andere belangrijke dingen.

2. Geen paniek bij ziekte

Een werknemer die uitvalt door ziekte kan zorgen voor gaten in de planningen van je organisatie. Het is niet fijn als deze gaten lang leeg blijven omdat je als ondernemer geen tijd hebt om een nieuwe medewerker te zoeken of omdat je geen tijdelijk personeel aan wilt of kan nemen. Een uitzendbureau daarentegen heeft vaak medewerkers in hun systeem staan die makkelijk ergens tijdelijk aan de slag kunnen. Zo heb je dus binnen een korte tijd een nieuwe medewerker die tijdelijk het gat in jouw organisatie op kan vullen en een handje kan helpen. Geen paniek meer bij een zieke medewerker, hoe lekker is dat.

3. De ervaringsdeskundige

Een uitzendbureau kent de arbeidsmarkt van binnen en buiten en weet precies hoe ze op zoek moeten gaan naar personeel. Dit is tenslotte waar ze iedere dag mee bezig zijn! Wanneer je ervoor kiest om personeel te werven via een uitzendbureau, gaat dit dus een stuk sneller dan wanneer je zelf op zoek zou gaan naar nieuw personeel. Ook krijgt een uitzendbureau vaak een veel groter aanbod in sollicitanten dan het aanbod dat jij zou krijgen wanneer je een vacature plaatst.

4. Vermijden van administratie

Als bedrijf ben je niet langer verantwoordelijk voor de administratieve verplichtingen voor de werknemer. Het enige wat jij hoeft te doen is het doorgeven van de uren die de medewerker werkt. Die uren worden vervolgens door het uitzendbureau verwerkt en uitbetaald. Ben je trouwens op zoek naar een manier om al jouw personeelsadministratie uit handen te geven? Bekijk dan een keer onze payroll pagina! Hier kan je alles vinden over wat onze payroll dienst inhoudt en hoe dit in elkaar steekt. 

Wil je meer weten over het samenwerken met ons als uitzendbureau of ben je benieuwd naar meer informatie over payroll? Neem vooral contact met ons op! Wij vertellen je graag alle ins en outs en wat we voor jou kunnen betekenen!