Door Maria Mitsinga, 22 april 2024

BLOG | Waarom payroll in tijden van krapte op de arbeidsmarkt?

Het is geen geheim dat de arbeidsmarkt de laatste tijd op z’n zachtst gezegd nogal krap is. Goede werknemers vinden en behouden kan een behoorlijke uitdaging zijn. Maar maak je geen zorgen, wij hebben een trucje voor je: payrolling. Wij snappen dat dit misschien nieuw voor je is, dus laten we eens kijken waarom het jouw bedrijf kan helpen! Meer weten? Bekijk dan deze pagina met alle informatie én een aantal video’s waarin Keesjan je meer vertelt over de voordelen van payrolling.

1. Snel en efficiënt werven

Met payrolling kun je snel nieuwe medewerkers aannemen zonder het gedoe van arbeidscontracten en administratie, daar zorgen wij voor! Dit betekent dat je heel snel kunt reageren op de veranderende behoeften van je bedrijf. 

2. Flexibiliteit

In tijden van onzekerheid en schommelende vraag, biedt payrolling jou de flexibiliteit die je nodig hebt. Je kunt eenvoudig medewerkers inhuren wanneer je ze nodig hebt en ze laten gaan als het rustiger wordt, zonder tijdrovende ontslagprocedures. 

3. Ontzorging

Bij payrolling nemen wij de juridische verantwoordelijkheden en administratieve rompslomp van het werkgeverschap van je over. Jij kunt je concentreren op het laten groeien van je bedrijf, terwijl wij de rest regelen. 

4. Focus op kernactiviteiten

Het uitbesteden van personeelszaken betekent meer tijd en energie voor je core business. Je kunt je richten op wat je het beste doet, zonder je zorgen te maken over HR-gerelateerde zaken. Dat nemen wij lekker van je over! 

5. Kostenbesparing

Het kan verrassend kosteneffectief zijn. Je betaalt alleen voor de uren die je medewerkers daadwerkelijk werken, zonder bijkomende kosten zoals vakantiedagen, ziekteverlof of training. 

6. Trek top talent aan

Payrolling via een partner die jij vertrouwt, zoals Bruuk, kan je helpen top talent aan te trekken. Werknemers voelen zich vaak veiliger bij bedrijven die bekend staan om hun goede arbeidsvoorwaarden en zekerheid. 

Klinkt payrolling als iets wat jouw bedrijf zou kunnen helpen? Bij Bruuk zijn we experts in payrolling en staan we klaar om je te ondersteunen bij het aantrekken en behouden van toptalent, zelfs in deze uitdagende tijden op de arbeidsmarkt. Neem contact met ons op voor meer informatie!