Door Jaimy van Berkel, 3 oktober 2023

BLOG | Het minimumloon: de meeste gestelde vragen (en antwoorden!)

Het minimumloon: je hoort er als ondernemer én medewerker vast veel over. Maar hebt er misschien ook vragen over. In deze blog behandelen we de meest gestelde vragen over het minimumloon en geven we jou álle antwoorden.

1. Wat is het minimumloon voor wie is het?

Het minimumloon is het wettelijk vastgestelde loon dat een werknemer minimaal moet ontvangen voor het verrichten van arbeid. Alle werknemers die in Nederland in loondienst werken, ongeacht hun leeftijd of nationaliteit, hebben recht op het minimumloon.

2. Hoe en hoe vaak wordt het minimumloon berekend?

Het minimumloon wordt berekend op basis van leeftijd en het aantal gewerkte uren per week. Het minimumloon wordt meestal twee keer per jaar aangepast, op 1 januari en 1 juli, aan de hand van de gemiddelde contractloonstijging.

3. Kan het minimumloon verschillen per sector?

Jazeker! Sommige sectoren hanteren een hoger minimumloon dan wettelijk is vastgesteld, dit wordt bepaald in de cao’s. Een lager minimumloon dan het wettelijk vastgestelde minimumloon is verboden. Want ja, de naam ‘minimumloon’ zegt het al!

4. Gelden er uitzonderingen voor het minimumloon?

Ja, er zijn een aantal groepen waarvoor het minimumloon niet geldt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zelfstandig ondernemers en mensen met een arbeidsbeperking.

5. Wat is het huidige minimumloon?

Het minimumloon is per 1 juli weer geüpdatet. Je vindt hiervan een overzicht hieronder:

Tabel: minimumloon per maand (bruto bedragen per 1 juli 2023)

Leeftijd

Per maand

21 jaar en ouder

€ 1.995,00

20 jaar

€ 1.596,00

19 jaar

€ 1.197,00

18 jaar

€ 997,50

17 jaar

€ 788,05

16 jaar

€ 688,30

15 jaar

€ 598,50

 

Het minimumloon beschermt werknemers en waarborgt eerlijke arbeidsvoorwaarden. Het is als werknemer heel belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste wijzigingen om ervoor te zorgen dat je aan de wettelijke eisen voldoet.

Bruuk deelt op LinkedIn regelmatig belangrijk nieuws op het gebied van personeelszaken, zoals wijzigingen in het minimumloon. Volg jij ons al?