Door Jaimy van Berkel, 13 juli 2023

BLOG | Vakantiekrachten inzetten? Check deze 4 Cruciale Aandachtspunten!

De vakantieperiode staat voor de deur. Dat betekent dat veel bedrijven vakantiekrachten willen inzetten om de bezetting op peil te houden. Misschien jij ook wel! Maar waar moet je rekening mee houden bij het inzetten van vakantiekrachten? In deze blog delen we vier cruciale aandachtspunten om een succesvolle samenwerking met tijdelijke vakantiekrachten te garanderen. Lees snel verder!

1. Zorg voor een duidelijk takenpakket

Bij het inzetten van vakantiekrachten is het essentieel om een duidelijk takenpakket te definiëren. Geef ze specifieke taken en verantwoordelijkheden die passen bij hun vaardigheden en ervaring. Door een helder takenpakket te creëren, weten vakantiekrachten wat er van hen wordt verwacht en kunnen ze optimaal bijdragen aan het team in de korte tijd dat ze in dienst zijn.

2. Denk aan de veiligheid

Veiligheid staat altijd voorop, ook bij het werken met vakantiekrachten. Zorg ervoor dat ze op de hoogte zijn van de veiligheidsregels en -procedures binnen jouw organisatie. Wijs ze op mogelijke risico’s en geef instructies om ongelukken te voorkomen. Door aandacht te besteden aan veiligheid, zorg je voor een gezonde en veilige werkomgeving voor iedereen.

3. Communiceer helder

Goede communicatie is essentieel bij het werken met vakantiekrachten. Zorg ervoor dat ze op de hoogte zijn van belangrijke informatie, zoals werktijden, een dresscode en contactpersonen. Maak tijd vrij voor regelmatige check-ins en beantwoord eventuele vragen. Door helder te communiceren, voorkom je misverstanden en bevorder je een soepele samenwerking.

4. Waardeer hun inzet

Vakantiekrachten leveren een waardevolle bijdrage aan jouw team tijdens de drukke zomermaanden. Vergeet daarom niet hun inzet te waarderen! Geef complimenten voor hun prestaties en bedank ze voor hun bijdrage. Dit zorgt voor een positieve werksfeer en stimuleert vakantiekrachten om zich volledig in te zetten.

 

Bij het inzetten van vakantiekrachten is het belangrijk om aandacht te besteden aan een duidelijk takenpakket, goede coaching, veiligheid, heldere communicatie en waardering voor hun inzet. Met deze tips creëer je een succesvolle samenwerking en verhoog je de productiviteit van het team. Haal het beste uit je vakantiekrachten én je team deze zomer.

Kom jij niet helemaal rond met je planning deze zomer en zou een toevoeging van vakantiekrachten aan jouw team een goede oplossing zijn? Wij helpen je graag met de zoektocht naar goede vakantiekrachten. Neem eens contact met ons op en dan bespreken we de mogelijkheden!