Door Niloofar Asrish, 20 december 2022

BLOG |  3 tips voor een succesvolle eerste werkdag!

Yes! Je bent aangenomen bij jouw droombaan, goed gedaan! We snappen dat je je uiterste best wil doen voor een goede eerste indruk. Daarom hebben we 3 tips op een rijtje gezet voor je eerste werkdag. Zo maak jij een vliegende start bij je nieuwe werk. Succes! 

1. Wees op tijd

Op tijd zijn is een must in het dagelijkse werkleven. Check daarom van tevoren hoe lang je reistijd is en zet je wekker (of zelfs twee wekkers!) ruim op tijd. Te laat komen op je eerste werkdag is namelijk echt een no-go.. 

2. Zet je telefoon op stil

Instagram updates en appjes van je vrienden kunnen wel een dagje wachten. Zorg ervoor dat je je telefoon op stil of hebt gezet zodat je niet wordt gestoord en afgeleid. Moet je om een bepaalde reden echt bereikbaar zijn? Bespreek dit dan met je werkgever en zet je telefoon dan op ‘niet storen’ maar stel in dat bepaalde nummers je wel kunnen bellen. Dan word je in ieder geval zo min mogelijk gestoord. 

3. Luister, vraag en schrijf op

Op een eerste dag krijg je héél veel informatie te verwerken. Luister goed naar de uitleg die je krijgt en stel vragen. Door vragen te stellen laat je merken dat je goed luistert en interesse hebt. Neem daarnaast een notitieblok mee en maak aantekeningen zodat je belangrijke punten kunt noteren. Door te schrijven, onthoud je alles beter. 


Het is geen hogere wiskunde, maar een goede voorbereiding is het halve werk. Wij wensen je veel succes met je nieuwe baan!